analytics

24 фебруар, 2018

KAKO DA ŽIVITE NAJBOLJI ŽIVOT

1. Prema rečima  Dr Josh Axe (2018), "biohaking" testira različite stilove života da bi pronašao baš onaj koji Vama odgovara. Npr. korekcija hrane da bi vaša težina bila dobra i da biste se dobro osećali.
2. Zdravlje creva. prema rečima psihijatra Emily Deans (2016), zdravlje creva ima važnu ulogu u upravljanju procesa zapaljenja u telu. Takođe, stanje creva može uticati na prag bola, hormone i sposobnost da se bore protiv bolesti i kontinuiranog stresa. Jessica Migala (Health.com 2015) preporučuje fermentisane namirnice, kao što su: kiseli kupus, kefir, jogurt, kombuha. 

3. Barre trening je inspirisan osnovama baleta sa kombinacijom joge i pilatesa. To je nova inspiracija, mada je, zdravstveno, najprihvatljivija i dalje Tinetiks struktura vežbanja koje je odavno plasirala Jelena Tinska


4. Planinarenje će u ovoj godini biti još popularnije. Ono objedinjuje nekoliko dobrih stvari, a najvažnijih za život. Poseduje kompetitivnost sa samim sobom, kretanje, svež vazduh, druženje sa planinarima. Obične dnevne šetnje mogu sagoreti i do 300 kalorija.

5. Koristite tehnologiju da ulepšate ativnosti i da sprečite povrede. Danas postoje pametne naočare za sunčanje, pametne tkanine, telefoni, merači pritiska, frekvence srca. Može i EKG, ali laici ne umeju da ga čitaju. 

6. Treniranje mozga je jednako važno. Može meditacija, a može i objedinjeno: Tai Či ili Joga. Više o drevnoj kineskoj tradiciji Tai Či možete pročitatli OVDE.


Pošto je mozak matična ploča individualnog blagostanja, ima smisla da ga održavate jakim i zdravim.

#mojkardiolog

Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.