analytics

09 јун, 2017

TAI CHI - BLAG NAČIN BORBE PROTIV STRESA

Tai Chi smanjuje stres i anksioznost. Pomaže fleksibilnosti i ravnoteži. Ako ste u potrazi za načinom da smanjite stres, razmislite Tai Chi (Tai-Či). Prvobitno je razvijen za samoodbranu, ali je evoluirao u graciozan oblik vežbanja koji se sada koristi za smanjenje stresa i niz drugih zdravstvenih stanja. Često se opisuje kao meditacija u pokretu. Promoviše mir blagim, tečnim pokretima.




Šta je Tai Či?

Tai Či je drevna kineska tradicija. Danas se praktikuje kao graciozan oblik vežbanja. To uključuje niz pokreta koji se obavljaju kroz spor, fokusiran način i u pratnji duboko disanje.

Tai Či, koji se naziva Tai Či Čuan, je nekonkurentan, nežne fizičke aktivnosti i istezanja. Svaki stav uliva se u sledeći bez pauze, osiguravajući da je vaše telo u stalnom pokretu.

Tai Či ima mnogo različitih stilova. Svaki stil može suptilno naglašava različite principe Tai Či i njegove metode. Postoje varijacije u stilu. Neki stilovi se mogu fokusirati na održavanje zdravlja, a drugi se fokusiraju na borilačke veštine aspekta Tai Či.

Tai Či se razlikuje od joge. ima drugu vrstu meditativnih pokreta. Joga uključuje različite fizičke položaje i tehnike disanja, zajedno sa meditacijom.

Ko može da uradi Tai Či?

Tai Či ima mali uticaj na mišiće i zglobove, čime je generalno bezbedan za sve uzraste i nivoe fitnesa.On je možda naročito pogodan ako ste stariji. 
Jeftin je i ne zahteva specijalnu opremu. To možete učiniti bilo gde, uključujući i zatvoreni prostor. Možete ga raditi samostalno ili u grupi. 

Iako je generalno bezbedan, žene koje su trudne, bolom u leđima, frakturama, teškom osteoporozom ili kilama, trebalo bi da konsultuju svog lekara pre nego što pokušate tai či. On može preporučiti Modifikovanje ili izbegavanje određenih položaja.

Prednosti REDOVNOG vežbanja Tai Či mogu uključuje:
  • smanjenje stresa, anksioznosti i depresije
  • poboljšava raspoloženje
  • poboljšava aerobni kapacitet
  • povećava energiju i izdržljivost
  • poboljšava fleksibilnost, ravnotežu i okretnost
  • poboljšanje mišićne snage i definicije
Tai Či takođe može da pomogne:
  • poboljšava kvalitet sna
  • poboljšava imuni sistem
  • snižavanje krvnog pritiska
  • smanjuje bolove u zglobovima
  • poboljšava simptome kongestivne srčane insuficijencije
  • poboljšava sveukupno blagostanje
  • smanjuje rizik od pada kod starijih osoba
Kako početi sa Tai Čijem

Iako možete iznajmiti ili kupiti video zapise i knjige o Tai Čiu, razmislite da potražite savet od kvalifikovanog Tai Či instruktora. Time čete lakše ibrže savlađivati sve tehnike.

Možete pronaći časove Tai Či u mnogim zajednicama danas. Da biste pronašli  blizu vas, ukucajte u Internetpretraživač. Kontaktirajte lokalne fitnes centre, zdravstvene klubove i druge centara. Tai Či instruktori ne moraju da budu licencirani ili da pohađaju standardni program obuke. 

Održavanje prednosti Tai Chi


Korist od Tai Čia ćete imati iako pohađate kurs od samo 12 nedelja. prava vrednost, vidi se kada ga upražnjavate doživotno. To je i osnovna ideja ove drevne veštine. Možda će vam biti od pomoći ako idete u isto vrememna isto mesto i time sami sebi nrpavite rutinu. Ako Vam je raspored života nestalan, uvek ga moćete bilo gde praktikovati po nekoliko minuta. Možete raditi i um-telo umirujuće koncepte, bez stvarnog pomeranja. 

Sve ovo, vodi Vas ka jednom lepđem životu. 

Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.