analytics

08 новембар, 2012

let's talk about sex.....baby ....posle infarkta


 "Uh, izvinite.......kad sam vec tu da pitam.....".... tako pocinje, i to vrlo, vrlo retko razgovor o seksu sa doktorom. Najveci broj bolesnika to nikada ne pita.


 
 
   Logicno, posle infarkta mnogi od bolesnika se boje.  Naucnici smatraju da je mogucnost umiranja ili novog infarkta tokom seksa jaaaaako mala. Pored ovog, neki lekovi mogu izazvati anksioznost i depresiju pa time i umanjiti seksualnu zelju.
   Nove tendencije govore da svaki bolesnik koji je prelezao infarkt srca bez popustanja srca, teskih aritmija ili nastavljenih bolova u grudima, moze nastaviti sa seksom vec u prvoj nedelji od infarkta. pored seksa, vec nakon prve nedelje se u zivot moze ukljuciti setnja od 20 minuta.
   Polovina muskaraca preko 60g ima erektilnu disfunkciju (ED). Pokazano je da oni koji imaju ED imaju 2 puta vecu sansu da dobiju infarkt srca, slog....Ovo zbog toga jer je i ED vezana za stanje krvnih sudova.
   U svakom slucaju, razgovorom sa lekarom s emoze doci do resenja. lekar mora pogledato vasu terpiju i inda odrediti sta od lekova treba a uzimate, a da za vas bude bezbedno koriscenje lekova za povecanje potencije (Viagra i sl.)

http://journals.lww.com/heartinsight/Fulltext/2012/05000/Let_s_talk_about_sex___After_a_heart_attack.3.aspx

Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.