analytics

08 новембар, 2012

SEKS POSLE INFARKTA

SEKS POSLE INFARKTA

"Uh, izvinite... kad sam već tu da pitam". Tako počinje, i to vrlo, vrlo retko razgovor o seksu sa doktorom. Najveći broj bolesnika to nikada ne pita.
Logično, posle infarkta mnogi od bolesnika se plaše.  Naučnici smatraju da je mogućnost umiranja ili novog infarkta tokom seksa jako mala. Pored ovog, neki lekovi mogu izazvati anksioznost i depresiju pa time i umanjiti seksualnu želju.

KADA POČETI SA SEKSOM

seks_posle_infarkta

Nove tendencije govore, da svaki bolesnik koji je preležao infarkt srca bez popuštanja srca, teških aritmija ili nastavljenih bolova u grudima, može nastaviti sa seksom, već u prvoj nedelji od infarkta. Pored seksa, već nakon prve nedelje, se u život može uključiti šetnja u trajanju od 20 minuta.

EREKTILNA DISFUNKCIJA

Polovina muškaraca preko 60 godina ima erektilnu disfunkciju (ED). Pokazano je da oni koji imaju erektilnu disfunkciju, imaju 2 puta veću šansu da dobiju infarkt srca, šlog. Ovo zbog toga, jer je i erektilna disfunkcija vezana za stanje krvnih sudova.
U svakom slučaju, razgovorom sa lekarom se može doći do rešenja. Lekar mora pogledati vašu terpiju i onda odrediti šta od lekova treba a uzimate, a da za vas bude bezbedno korišćenje lekova za povećanje potencije (Viagra i sl.).


IZVOR: HEART


Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.