analytics

14 новембар, 2018

VAŽNO JE IZDRŽATI

Deda Mraz je javio da debelima ove godine neće ispunjavati želje. S obzirom da je ostalo još 7 nedelja do Nove godine, šanse za ispunjenje želja još uvek postoje.


Najpre bih vas podestila da se hipertenzija i šećerna bolest (tip 2), leče najpre dijetom i fizičkom aktivnošću. Lekovi koje uzimate, imaće bolje dejstvo ukoliko je težina idealna.  Broj komplikacija bolesti će kasnije, u godinama, biti manja.

Važno je da gubite težinu u kontinuitetu i da ne posustanete. To NE znači da ste počeli ako ste za nekoliko nedelja oslabili 3kg. Masa od 3kg u dijetama je gubitak vode i pražnjenje creva. Vi zapravo od svog sala niste ništa izgubili, a patite nekoliko nedelja.

Savet je da nedeljno gubite BAR 1kg. Odlično bi bilo ako bi to bilo 1.5 kg. To NEĆETE postići povećanjem fizičke aktivnosti, a istim unosom hrane. Slabi samo onaj ko manje jede. Slabi samo onaj ko pati, gladuje, ne može da zaspi uveče, kada sanja hranu, i neraspoložen zbog nesnalaženja u novonastaloj situaciji.

Ovo što sam navela se javlja SAMO u početku. Kasnije se naviknete i polako ulazite u drugi režim života. Počinjete da otkrivate blagodeti novog života. Blagodeti nekog ko je mršaviji, jači (jer se bavi fizičkom aktivnošću), lepši, samopouzdaniji, i sa više energije.  Dugotrajnim ovakvim procesom će se i neke stvari u mozgu promeniti, pa težinu nećete vratiti.

Ne treba zaboraviti da kada prođe prvi užas dijete, bivate bolje raspoloženi, sa više energije, i više vremena. Manje trošite na razmišljanje o hrani, na njenu nabavku, pripreme, a i samo prehranjivanje. Manje i spavate.
Ovo je, naravno, samo za one koji ne posustanu, koji mogu sve- za odabrane! Da li ste Vi baš ta(j)?!

Ako jeste, spremite se za crvenu usku haljinu za Novu godinu,  ili za nove farmerke u broju o kome ste sanjali.
Prve će želje biti ispunjene, a ostalo će deda Mraz.

Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.