analytics

02 август, 2017

5 KG MANJE...

Šta 5 kg znači za Vas?


      
Ne morate se prepoloviti da bi imali zdravstvene efekte. Dovoljno je 5%. A to je 5kg na Vasih 100kg. 
   
 

Samo 5 kg težine daje dodatnih 20k pritiska na Vaša kolena. Masti je manje, pa je i mogućnost zapaljenja manja. Reumatizam u starosti će doći kasnije. 


Sprečite dijebetes, na dva načina: vežbajući 30 minuta, 5 dana nedeljno. Smanjenjem kilograma. Dovoljno je oko 5kg (na Vaših 80), da bi se rizik ozbiljno smanjio. Ako ga već imate, dovešćete sve što ne valja u normalne granice.


Povećajte HDL, "dobri holesterol", samo vežbanje,  a smanjite LDL "loš holesterol". Manje ugljenih hidrata.....manja težina i sve se vraća "na svoje mesto".


Trigliceridi su čestice u Vašem telu koje transportuju masti u magacine. Odande će se vaditi i koristiti kao energija. Više njih, ne znači više energije, ali znači više mogućnosti za srčani i moždani udar. 


Veća težina, srcu je teže da pumpa svu krv u sve delove tela. Mučite ga, opterećujete pa se posle pitate odakle infarkt? Jednom dnevno makar, 1 šolja voća ili povrća.

 

Masti sa Vašeg stomaka imaju u sebi hemikalije koje sprečavaju vaše telo da reaguje kako treba na insulin. Ovo se zove insulinska rezistencija koja nas vodi u dijabetes. Malo gubitka težine može pomoći zaustavljanju ovog procesa. 


Izgleda da veća telesna težina povećava šansu da dobijete rak. I to mahom rak debelog creva, dojke, jetre, bubre, prostate i grlića materica. Za sada psotoje samo nagoveštaji o tome, ali još uvek bez sigurnih znakova. 


Opstruktivna apnea (nedostatak vazduha) tokom sna. Viđa se kod gojaznih, tako što u ležećem položaju delovi tela pritisnuti salom pod dejstvom yemljine teže pritiskaju disajne puteve od njihovog samog početka. ovo vodi u probleme sa bolestima krvnih sudova. jedini efikasan lek je dijeta. 


Smanjenje težine, tera vaše lošei bezvezno raspoloženje. naučnici se još pitaju zašto, ali je difinitivno zbog ketona koji se stvaraju kada ste u minusu sa kalorijama. I kada prođe 2g, ako ste i dalje mršavi, Vaše dobro raspoloženje ne jenjava

   
Više seksa se vraća sa smanjenjem težine. Veća težina, manje seksa - staro pravilo. Smanjenjem težine, dobija se i na kvalitetu i na kvantitetu.


Kako sve ovo? 500 kalorija dnevno manje, 26 kilograma godišnje manje. 


Vežbe pomažu, ali ne primarno. Gubitak kalorija je mali za veliki trud, tako da vežbe više uspeha postignu u oblikovanju tela nego u slabljenju.

Izvor: WEBMD


Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.