analytics

16 август, 2017

15 NAČINA DA PRESTANETE DA GUBITE VREME


Ispišite svoje ciljeve
Govorimo o "velikim" kako za vaš rad, tako i za život u kući. Jednom kada shvatite šta su onI u Vašem slučaju, možete ih razbiti u manje zadatke i fokusirati se na to kako ih uklopiti u svoj život.

Pratite 
Može vam pomoći da uzmete nedelju dana i napomenete nedelju dana pišete koliko dugo vam je potrebno da radite stvari koje radite stalno - napravite veš, napravite doručak, napravite krevet. Većina ljudi precenjuje koliko dugo treba da uradi nešto jednostavno kao da je tuširanje ​​ i podcenjuje vreme koje je potrebno za veće zadatke, kao što je odlazak od jednog do drugog mesta. Ako znate tačno kako trošite svoje vreme, možda ćete moći bolje da upravljate njime.

Postaviti prioritete


Stavite stvari u 4 grupe:

  •     Hitno i važno
  •     Nije hitno, ali važno
  •     Hitno, ali nije važno
  •     Niti hitno ni važno
Cilj je da što je više stvari bude "hitno i važno". Oni uzrokuju stres kada se gomilaju.
 
Rasporedi svoj dan

Jednom kada saznate šta je najvažnije, počnite da planirate stvari. Budite fleksibilniji. Podešavajte aktivnosti kad možete baš kako Vama odgovara. 
Uradite prvo teške stvari

Mark Tven je rekao: "Ako je vaš posao da jedete žabu, najbolje je da to odmah ujutru učinite. A ako je vaš posao da pojedete dve žabe, najbolje je prvo da pojedete veću. "
Zapisujte
 
Napravite listu "uraditi". Gde god. U telefonu, na frižideru, u dnevniku...
  
Da li vredi Vaše vreme?
 
Zapamtite svoje velike ciljeve. Zapitajte se da li će Vas ovo što raidte odvesti tamo? Možda bi taj prekovremeni sat bolje iskoristli. Možda da svirate klavir, radite u bašti, šetate sa ćerkom.  
Ne varaj

Ako zakazujete nešto u 9 ujutro, pridržavajte se. Morate biti tamo u 8:45h. Doći ranije je jedini način da ne zakasnite.
Samo počnite!

Pronađite način da ga prevazišđete probleme i napravite čak i mali korak napred. Bolje ćete se osećati i uskoro ćete biti na pravom putu.
Iskoristite međuvreme

Imate slobodnih 15 minuta. Umesto da odete na društvene mreže izvadite veš iz mašine. Vreme bez obaveza je lepše i iskoristivije.
Računar Vam može pomoći

Blokirajte na nekoliko dana sajtove na koje ste se "navukli". Napravite novi život.
Postavite vremenske rokove
Za svaku planiranu akciju dajte vremenski okvir. Pomoći će Vam da ne gubite vreme na nepotrebne zadatke. A za neophodne da ne gubite vreme.
E mail - Crna rupa vremena

To može biti izvor stresa. Probajte "The Four Ds": Obriši: Ako se to ne tiče ili nije nešto što treba da znate, oslobodite ga. Da: Ako se radi o nečem hitnom ili nečemu što se može učiniti brzo, odgovorite na njega. Ostalo nije važno, ne počinjite sa čitanjem
   
Hodanje za efikasnost

Hodajte do posla.  Izađite par stanica ranije. Koristite pauzu za ručak. Jedite van radnog mesta. Ako niste gladni, idite na šetnju. Vratićete se puni entuzijazma.
Porodično putovanje
Na izlet, na jedan dan, na mesec dana, na ceo život ako Vam se dopadne.

Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.