analytics

20 јун, 2017

TAJNE ZDRAVE HRANE, KONTROLA PORCIJA I KALORIJA

Radi se o novoj američkoj dijeti. Lošim navikama se može doskočiti. Brza hrana, visokokalorijske poslastice, slatki napici, vode većinu odraslih i 1/3 dece u SAD u gojaznostZa početak, da naučimo od nekih od najgorih prestupnika. Onda ćemo ih zameniti manje lakoričnom hranom. I poslednje, potrudite se da primenite trikove.


OMILJENE KALORIJSKE BOMBE

Bombe su prepune ugljenih hidrata i masti. samim tim i broj kalorija po jednom gramu hrane je veći. Pohovana piletina je takođe užas, iako se radi o posnom mesu. Odelo u koje ste ga obukli, dalo mu je na potencijalu za gojaznost. Tu su naravno i pice, alkoholna pića, pomfrit, čips... i da ne nabrajm više.


JEDITE MANJE

Oko 800 kalorija / 24h je oko polovine kalorija koliko je ženi potrebno za 24h. Nauka je pokazala da je svejedno šta ćete u taj broj ubaciti i pojesti. Ali je jasno da će vas jedna kolica zelene salate više zasititi nego 1 čokolada od 100 gr.


To bi ovako otprilike izgledalo. Što više namirnica sa slike, manji broj kalorija, veća količina moguća za pojesti, i sitost će pre doći.


Servirajte sve što ćete pojesti. I opet ostavite malo. Biće to već 100 - 200 kalorija uštede.


Koristite manje tanjire. Dođite do veličine tanjira za salata. Sve stavite na njih. I salatu. Ništa van tanjira se ne daje. to su dodatne, skrivene, nesvesne kalorije.


Što raznovrsnije, to zdravije i ukusnije. Neka tu bude, povrće, zeleno, i u još jednoj boji. Meso i nešto malo ugljenih hidrata. Slika vam je primer


Nemojte se častiti. Jedna, da JEDNA šaka čipsa je 200 kalorija.


Sladoled je "najmršavija" poslastica. Najviše užitka za najmanje kalorija. 100 g  je 200 kalorija. Ovo se lako pamti. Pročitajte na svakom pakovanju i uživajte.


Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.