analytics

17 јул, 2016

BILJNI PREPARATI I LEKOVI ZA SRCE

KARDIOLOGIJA
Neki biljni preparati mogu biti imati ozbiljne interakcije sa lekovima za lečenje srca.Oni su prirodni preparati, ali da li su potpuno sigurni? Ne neophodno. Biljni preparati mogu imati snažno dejstvo na naše telo, a neki lekovi za lečenje hipertenzije, slabosti srca, mogu imati sa njima međusobna dejstva. Neka ovih dejstava mogu biti opasna.


Jedna polovina srčanih bolesnika uzima raznolike nemediicnske preparate od kojih je polovina biljnih. Broj uzetih preparata raste sa godinama bolesnika. Preparati koji imaju interakcije sa kumarinskim derivatima, kod nas poznatim kao Sintrom, Sinkum, Farin.... su: žen šen, ulje jagorčevine, beli luk, ginko biloba, kantarion.
Ono što njih čini opasnim je mogućnost većeg krvarenja. Zato, ne zaboravite da kažete doktoru šta uzimate. To što su prozvodi biljni, ne znači da ne treba da ih prijavite svom doktoru. 
Ako Vaš doktor kaže da je to u redu, pazite, da uzimate pravilne doze. Pazite se i neobičnih simptoma kao što su ubrzani rad srca, pad šećera u krvi, ili promeljive vrednosti krvnog pritiska. Ni ovi simptomi ne moraju biti bezopasni. 

Više o kardiološkim lekovima možete pročitati OVDE.

Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.