analytics

15 децембар, 2012

ČUDO NAŠEG TELA - SEKS I REPRODUKCIJA

Seks je važan deo našeg života, i kao vid odnosa i reprodukcije.




Svakoga dana se na Zemlji odvije 120 miliona seksulanih odnosa. 4% populacije u svetu, ima seksualne odnose svaki dan.


Najveća ćelija u našem telu je jajna ćelija. Najmanja je spermatozoid. Iako ne možete videti ćelije kože ili mišića, jajna ćelija je obično dovoljno velika da se može videti  golim okom. Njen prečnik je oko 1 mm. Spermatozoid je sa druge strane jako mali, i sastoji se jedva nesto više od jezgra.
Trudnice tokom prvog trimestra sanjaju najviše žabe, gliste i saksije biljaka. 
U trudnoći hormoni mogu da izazovu promene raspoloženja, promene želja i mnoge druge neočekivane promene. Baš ti hormoni mogu uticati na snove. 
Zubi počinju svoj rast i razvoj 6 meseci pre nego što se rodimo. Od 9-12 nedelje trudnoće počinje da se formira zubni pupoljak. Onaj koji će se posle pretvoriti u mlečne zube. 
Bebe se uvek rađaju sa plavim očima.  Boja zavisi od gena koje dobijate od svojih roditelja, ali na rođenju većina beba izgleda kao da ima plave oči. Razlog tome je pigment Melanin. Melaninu je potrebno vreme po rođenju da se potpuno deponuje i potamni, a to se događa po izlaganju Sunčevoj svetlosti. Kada se ovaj proces potpuno završi, bebi ostaje prava boja očiju koju će imati tokom života. 
Bebe su u odnosu na svoju težinu i konstituciju vrlo jake. Na svakih 100 grama koje dodatno dobijaju kada se rode, značajno ojačavaju. Posebno su im jake noge. 
Jedna od 2 000 beba se rađa sa zubom. 
U trećem mesecu trudnoće, fetus dobija otiske prstiju. Takođe, otisci prstiju su poslednji koji nestaju posle smrti. 
Prvih pola sata po oplođenju, na samom početku našeg života bili smo jedna ćelija. Odmah potom, ćelija počinje da se deli stvarajući embrion. 
Većina muškaraca ima erekciju svakih sat, sat i po tokom sna. Tela većine ljudi i njihovi umovi su aktivniji kada spavaju. Kombinacija testosterona u cirkulaciji može izazvati erekciju tokom REM faze sna. 



Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.