analytics

13 октобар, 2012

CIGARE SU SVE SKUPLJE


4 načina da prestanete sa pušenjem

Najnovija studija je dokazala da vežbanje ublažava želju za duvanom i pomaže pri ostavljanju.Mi vam predstavljamo još 4 dobra i prirodna načina koji će vam pomoći da lakše ostavite ovu lošu naviku.
1. Sabranost

Ovo je glavna osobina, neophodna ukoliko odlučite da ostavite cigarete. Jedna studija iz 2011. godine je uključila 88 ljudi koji su pušili 20 cigareta dnevno. Podeljeni su u dve grupe i jedni su trenirani da budu sabrani dok su drugi prošli kroz drugačiji program protiv pušenja. Prva grupa je pušila mnogo manje cigareta od druge. Sabranost znači da ste svesni kada vas hvata kriza, prihvatate je i razmišljate kako najbolje da je prebrodite.

2. Podizanje tegova

Džogiranje i biciklizam nisu jedine vežbe koje vam mogu pomoći da se izborite sa pušenjem. Podizanje tegova vam takođe može pomoći posebno ako radite dvosatne serije koje traju dve nedelje i prolazite kroz neki od tretmana za pomoć pri ostavljanju cigareta.

3. Voće i povrće

Ako odlučite da jedete dosta voća i povrća bićete uspešniji u ostavljanju cigareta, tvrdi studija sa Bafalo univerziteta. Navodno, oni koji jedu više voća i povrća tokom dužeg vremenskog perioda puše sve manje i manje. To može imati veze sa činjenicom da vođenje računa o ishrani pomaže u vođenju kompletno zdravijeg stila života.

4. Akupunktura i hipnoza

Grupa različitih studija pruža dokaze o korisnosti akupunkture i hipnoze pri ostavljanju cigareta, tvrdi Rojters. Istraživači koji su svoja otkrića objavili u Američkom Žurnalu medicine kažu da opcije poput lekova i savetovanja treba probati na početku međutim ako to ne uspe hipnoza i akupunktura mogu biti pravi put borbe.

IZVOR: B92

Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.