analytics

01 април, 2012

sta uraditi kada zabelezite skok krvnog pritiska

            

    Skokovi krvnog pritika su normalna pojava. Razloga ima dosta i vrlo su komplikovani. Bez skokova i padova krvnog pritiska ne bi mogli da zivimo. Ne bi mogli da ustanemo iz kreveta, da se krecemo, hodamo, smejemo, trcimo. Ne koriguju se sve vrednosti krvnog pritiska, bas zbog toga sto sve navedeno ne bi mogli da radimo.
      Najcesce bolesnici vole da imaju stalo iste vrednosti krvnog pritiska, i da one budu u normalnim granicama. Treba napomenuti da se ovo dogadja samo u jednom slucaju - pred smrt! Pred smrt je pritisak "ukuca" na odredjenu vrednost, najcesce normalnu, i ne pomera se. Sada je valjda jasnije zasto su oscilacije normalne i pozeljne. 
      Ukoliko vas nesto bas zabrine i vise puta izmerite visoke vrednosti krvnog pritiska i pored redovne terapije, nemojte reagovati uzimanjem novih doza lekova!!!! Svi oni imaju duga dejstva, pa kada se to sabere sa vasom popijenom terapijom, konacno moze mnogo spustiti pritisak koji vam moze ugroziti zivot. Ovakva samostalna uzimanja terapije rezulttirala su i smrtnim ishodima. Popijte kafu i casu alkohola!!! Ubrzo cete imati rezultat koji ste zeleli - smanjenje vrednosti krvnog pritiska, a necete imati interakcije sa vasim lekovima. Kafa i alkohol ce uraditi iste stvari - prosirice krve sudove i podstaci mokrenje. Ova dva mehanizma su vrlo cesto i osnov veceg broja lekova koji se koriste za lecenje hipertenzije. Alkohol ce vam i odagnati strah zbog vrednosti koje ste videli, a i jedno i drugo pice su vam uvek i svuda dostupni. Cak iako ne padne pritisak za par sati, mi cemo kao lekari nakon ovoga moci bez ikakvih problema da vam regulisemo pritisak, ne ugrozavajuci vas ni na koji nacin.
   

1 коментар :

  1. svaka cast odavno nisam procitala opustajuci clanak, svi su puni upozorenja i "prepadajucih" informacija. Pozzzz

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.