analytics

23 март, 2012

Kardiolozi su srecni i voze japanske automobile



       Kardiolozi, vecim delom voze japanske automobile, veruju i vise sile, i umereno su pametni kad dodju u medije. Ovo su samo neki od bisera istrazivanja koje je sprovedeno. Upitani da rangiraju nivo svoje srece od 1 do 5, njih 762 kardiologa je dalo prosecnu ocenu 3,92. To ih stavlja na 15. mesto od ukupno 25 razlicitih specijalista. Reumatolozi, dermatolozi i urolozi su bili najsrecniji sa ocenom od 4,04-4,09. Neurolozi su najtuzniji sa ocenom 3,88.
      85% kardiologa je vencano, sto je veci broj za lekare u celini (81,2%). Ali, imali su i veliku stopu razvoda 5,5% u poredjenju sa 3,3%. Tri cetvrtine je sebe opisalo kao konzervativno, ali u 54% socijalno liberalno. Oba procenta su visa od ostalih lekara u celini.
      Na zdravstvenom planu, manje od 1% kardiologa su pusaci, malo manje od proseka medju anketiranima. 57% je reklo da piju manje od jednog pica dnevno, i to je slicno svim drugim lekarima. 49% kardiologa od 31-40 starosti vezba dva puta nedeljno, u pedesetim godinama zivota taj procenat raste na 63,3%. malo je bolji prosek od ostalih. Na old 1 do 5, kardiolozi svoje zdravlje ocenjuju sa 4.17, sto ih stavlja na peto mesto. Dermatolozi su se najbolje ocenili sa 4,23%.       Upadljivo je medjutim, da je 33,5% kardiologa sebe ocenilo da ima visak kilograma, a 4% je sebe ocenilo kao gojazne.     
       Skoro 85% kardiologa su vernici, a skoro polovina aktivno ucestvuje u verskim obredima. To je neznatno vise u odnosu na druge lekare. Na pitanje sta bi uradili kada bi saznali da boluju od neke terminalne bolesti, kardiolozi su rekli da biraju samo palijativno lecenje i kvalitet zivota, pre nego duzinu zivota.
       U drustvenim medijima, samo 23% kardiologa izmedju 31-40g je reklo da ne koristi nikakve drustvene sajtove. broj se popeo na 55% kod starijih od 60-71g. Fejsbuk je daleko najpopularniji, zatim Linkedln pa Tviter.  
        Anketa takodje pokazuje da kardiolozi nacesce voze Tojotu, Leksus i Hondu, a prioriteti zabave su im vezbanje, citanje i putovanja (po mogucstvu u inostranstvo).
        Ukupno je intervjuisano 29000 lekara 25 specijalnosti. 
         
http://www.medscape.com/viewarticle/760775?src=mp&spon=2

Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.