analytics

30 децембар, 2011

SAVETI ILI ŠTA SMO NAUČILI


  • Hipertenzija NIJE izlečiva bolest (ako se radi o esencijalnoj ili primarnoj, a njih je oko 90%). Kada je dobijete, ona postaje Vaša nabolja drugarica, sa kojom živite i umirete.

  • Zbog toga što je neizlečiva, lekovi se piju STALNO! Bez preskakanja I bez samoinicijativne korekcije terapije. Uvek pijete Vašu dozu lekova, ma koliki prisitak da izmerite. Ne regulišete terapiju u odnosu na trenutnu vrednost koju ste izmerili. To ne rade ni lekari, a kamoli Vi koji niste završili medicinu. Normalno izmeren pritisak nije rezultat toga da ste se izlečili, ni privremeno niti za uvek. To je REZULTAT LEKOVA!!!!
  • Ukoliko izmerite ”niži” pritisak, mada takav više u medicinskoj terminologiji ne postoji, nastavite uobičajenu terapiju, a pritisak podignite, većim unosom tečnosti. Ako je tečnost slanija, brže i trajnije ćete ga podići.
  • Ukoliko je pritisak i pored Vaše terapije “skočio”, za prvu pomoć popijte času - dve vina. Alkohol širi krvne sudove, blokira ADH, hormon koji “sprečava mokrenje”, i time postižete efekat diuretika (lekovi za izmokravanje imaju oba ova dejstva, ali je alkohol brži).
  • Ukoliko Vam se učini da lekovi za izmokravanje “ne deluju”, to znači da niste pili dovoljno tečnosti, pa organizam čuva vodu. Slobodno popijte više tečnosti, i videćete da deluju. Bubreg nije bojler, i lekovi ne funkcionišu baš tako. Izuzetak su, naravno, teški bubrežni bolesnici.
  • I ako bolujete od srčane slabosti, opet pijte tečnost onoliko koliko Vam se pije. Ne ide voda iz usta u pluća, ne brnite!

Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.