analytics

23 новембар, 2013

KOŠTUNJAVO VOĆE I DUG ŽIVOT

Ispitavanja su pokazala da uzimanje oraha smanjuje nastanak koronarne bolesti (bolesti krvnih sudova koji hrane srce). Potrebno je jesti 43 gr na dan, svaki da:. Ovo važi i za bademe, lešnike i drugo koštunjavo voće.




Pomenuto voće deluje blagotvorno i na druge hronične bolesti, zapaljenja, taloženje masti, povišene vrednosti šećera u krvi, insulinsku rezistenciju i stanje krvnih sudova. Iako ima pozamašnu kalorisku vrednost tokom praćenja nije povećavalo gojaznost kod bolesnika koji su praćeni. Zatim, ko jede koštunjavo voće imaće manji rizik za nastanak šećerne bolesti tip 2, za razvoj tkz. metaboličkog sindroma, karcinoma debelog creva, povišenog pritiska, stvaranja kamenčića, upale proširenih delova creva i smrt usled .
I dve velike studije objavljene u poznatom medicinskom časopisu su dokazale da svakodnevno uzimanje oštunjavog voća smanju je smrtnost za 20%. Bolesnici su praćeni 30g, i ispitano je oko 27000 smrtnih slučajeva za ovo vreme. Učestvovalo je 92,468 žena i 49,934 muškaraca. 

izvor: Nejm

Još informacija o ovoj temi ćete dobiti ako pogledate sledeći VIDEO.


Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.