analytics

21 јануар, 2012

ŠAPUTANJE NA JASTUKU

Januar, 19, 2012 (Hjuston, Teksas) - nove zdravstvene preporuke ukazuju da je seks bezbedan za većinu srčanih bolesnika. Takođe se savetuje lekarima da u susretima sa pacijentima posvete vreme i ovoj temi. Ove smernice dolaze od AHA, američkog udruženja za srce. Tim koji je radio na ovome, obuhvatao je kardiologe, urologe, seksualno savetovanje. 



Nažalost i pacijenti, i njihovi partneri i lekar nerado pominju ovu temu, čime veliki broj pacijenata zbog straha nepotrebno apstinira od seksa. Samo oni pacijenti koji imaju nestabilan oblik svoje srčane bolesti ili ozbiljne simptome, treba da sačekaju. Ali, samo dotle, dok se ovo stanje ne stabilizuje. Lekove koji poboljšavaju erektilnu disfuknciju ne treba koristiti samo ukoliko bolesnik uzima lekove iz grupe nitrata. Ili, nitrate tada ne treba uzeti ni u jednom obliku (ova tema je bila prva tema ovog bloga). Strah, anksioznost i depresija koju često kardiovaskularni bolesnici imaju takođe izaziva izbegavanje seksa.
Važno je istaći da je seks minijaturno povećao kardiovaskularne događaje, kada se upoređuje sa svim ostalim uzorocima koji mogu dovesti do akcidenta. 


Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.