analytics

28 децембар, 2011

500 KALORIJA NA DAN ZA DIJABETIČARE???!!!

Gojazni pacijenti sa dijabetesom tipa 2 mogu poboljšati funkciju svoga srca ukoliko žive na minimumu kalorija. Četiri meseca ovi pacijenti su živeli na 500 kalorija (500 kalorija ima jedna mlečna čokolada od 100gr!!!). Ovim režimom smanjili su mast oko srčane kese i na taj način poboljšali srčanu funkciju. Ovo je prezentovano na: Radiological Society of North America (RSNA) 97th Scientific Assembly and Annual Meeting.


         
Takodje prekinuli su sa Insulinom, jer im regulacija glikemija Insulinom više nije bila potrebna. BMI su smanjili sa 35 na 27 za četiri meseca. Potom su nastavili sa regularno ishranom kao pre dijete. BMI su za 14 meseci vratili na prosecnih 31.7, ali i pored povecanja BMI, mast oko srca se nije značajno uvećala. Ovakve dijete su zdravstveno opravdane i poželjne, ali zahtevaju češće kontrole kod svog doktora. Pokazalo se da se skoro odmah po započinjanju dijete, sva terapija za lečenje dijabetesa može ukinuti. Ni posle 18 meseci nakon prestanka ove dijete, oni koji su uzimali Insulin nisu ga vratili u upotrebu - ovo je dramatično poboljšanje u kvalitetu života bolesnika!
Jeste teško držati ovako restriktivnu dijetu, ali ako imate ovako veliki BMI a imali su oko 35, i dijabetes tip 2, motiv za ovakvu dijetu MORA postojati!!! 




Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.