analytics

18 новембар, 2012

Anksioznost - pomozite sami sebi


Kako prepoznati anksioznost? Simptomi mogu varirati od osobe do osobe, od momenta do momenta, situacija....

    - problem sa spavanjem
    - ubrzan rad srca
    - vrtoglavice
    - problemi sa stomakom u smislu mucnina i proliva
    - znojenje
    - nemir
    - tenzija u misicima ukljucujuci drhtanje i tremor
    - problem u koncentraciji
    - zamor


 
Razgovarajte sa porodicom i prijatejima - kada se poverite Vama najdrazim ljudima, problemi postaju resivi. Vi se osecate lakse, jer ste podelili brigu. O problemu razmislja vise ljudi, vise glava, vise pameti. i to razmisljaju ljudi koji vas vole.


Budite fizicki aktivni svaki dan - osetite dobrobit svakodnevne fizicke aktivnosti. Kako sam vec ranije napisala, tokom fizicke aktivnosti luce se endorfini, nasi prirodni opijati, u novinara u Srbiji poznati kao "hormoni srece". Za sada se najboljim pokazala setnja brzim hodom 150 minuta nedeljno. Ako ne mozete toliko, bar 10 minuta na dan.


Usporite zivotni ritam i smejte se tokom celog dana - i jedno i drugo danas predstavlja moranje, i uci se kao i sve u zivotu. Tokom ucenja probajte sa jogom, meditacijom... saznajte sta Vas smiruje, cini srecnim i sta Vam pruza radost.


Oslobodite se starih navika - Sve ono sto vas nervira, sto Vam ne prija, sta Vam smeta. Nije vazno da li je to dobro, lose, zdravo, nezdravo, vazno je samo da Vama konacno bude ugodno.

Нема коментара :

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.